Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

Laundry Man (2016) 373/K8
BelgiŽ
Horror
111 minuten

geregisseerd door Johan Vandewoestijne
met Ignace Paepe, Kristel Breugelmans en Ziva Marshall

Op een dag wordt een politiepatrouille eropuit gestuurd om een vreemde geur te gaan onderzoeken in een wijk waar nogal wat chemische activiteit is. Ze stuiten er op de bebloede en in prikkeldraad gewikkelde Laurie, een jonge vrouw. Deze laatste is maar net is weten te ontsnappen uit de klauwen van een genadeloze seriemoordenaar.
 

 

Layla M. (2016) 381/K8
Nederland
Drama
98 minuten

geregisseerd door Mijke de Jong
met Nora El Koussour, Ilias Addab en Hassan Akkouch

De 18-jarige moslima Layla met een Marokkaanse achtergrond is geboren en getogen in Amsterdam, maar voelt zich steeds minder thuis in Nederland. Langzamerhand radicaliseert ze en sluit zich aan bij een groep radicale moslims. Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt.
 

 

Lee & Cindy C. (2015)

438/K8

BelgiŽ
Drama / Komedie
106 minuten

geregisseerd door Stany Crets
met Bert Verbeke, Ann Van den Broeck en Jaak Van Assche

Lee besluit zich te wijden aan een carriŤre in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn oom Dolf, een derderangs clown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carriŤre een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de wereld van de showbizz. Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij elkaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden, ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof, verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen, verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf, wat leidt tot een onvermijdelijke breuk...
 

 

Loft (2008)

492/K8

BelgiŽ
Thriller / Mystery
118 minuten

geregisseerd door Erik Van Looy
met Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

 

Leve Boerenliefde (2013)

491/K8

Nederland
Komedie / Romantiek
90 minuten

geregisseerd door Steven de Jong
met Cas Jansen, Tatum Dagelet en Rense Westra

Boer Jelte (Cas Jansen) heeft na het verlies van zijn vrouw weinig zin in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde opÖ

 

Loenatik - De Moevie (2002)

490/K8

Nederland
Familie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Bobby Eerhart
met Martin van Waardenberg, Dick van den Toorn en Karin van Holst Pellekaan

In de film moeten de Loenatiks verhuizen. De oude kliniek Zonnedael vertoont zoveel mankementen dat de patiŽnten weg moeten. Dr. Bomhoff heeft een goed alternatief: Binnenzorg. Dit is een gesloten inrichting, waar veel andere patiŽnten verblijven. In de nieuwe kliniek gelden geheel andere regels dan de vijf patiŽnten gewend waren in Zonnedael en dat geeft genoeg gekkigheid voor een heuse speelfilm...
 

 

Los (2008)

489/K8

BelgiŽ
Drama
110 minuten

geregisseerd door Jan Verheyen
met Pepijn Caudron, Sana Mouziane en Sofie van Moll

Tom, een jonge, progressieve journalist, wil zich settelen met zijn vriendin, maar dan kruist de beeldschone asielzoekster Nadia zijn pad. Ze haalt zijn emotionele leven volledig uit evenwicht. Op de krant vindt hij ook geen stabiliteit, want daar botsen zijn idealen meer en meer met de realiteit. Als dan ook nog een nieuwe leidersfiguur onder de allochtone jongeren opstaat, slaat zijn wereld helemaal op hol. Houdt zijn progressieve wereldbeeld stand in deze snel veranderende maatschappij, of wordt Tom even bitter als zijn verzuurde grootvader?

 

Loenatik, Te Gek! (2014)

488/K8

Nederland
Komedie / Familie
88 minuten

geregisseerd door Johan Timmers
met Martin van Waardenberg, John Buijsman en Karin van Holst Pellekaan

De psychiatrische patiŽnten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek ĎZonnedaelí is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiŽnten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ígekkení vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van De Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektochtÖ
 

 

Lover of Loser (2009)

466/K8

Nederland
Drama / Familie
102 minuten

geregisseerd door Dave Schram
met Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Ruud Feltkamp

Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.
 

 

Loft (2010)

254/K5

Nederland
Thriller / Drama
108 minuten

geregisseerd door Antoinette Beumer
met Barry Atsma, Fedja van HuÍt en Jeroen van Koningsbrugge

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.
 

 

Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>