Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

Tuintje in Mijn Hart (2017) 401/K9
Nederland
Komedie / Romantiek
101 minuten

geregisseerd door Marc Waltman
met Leo Alkemade, Sanne Langelaar en Fockeline Ouwerkerk

Axel is een Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is. Hij is getrouwd met een Hollandse en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn moeder de familie bij elkaar roept met de kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus en met tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het kerstdiner explodeert de situatie als zijn broer Virgil hem iets vertelt waardoor alle stoppen doorslaan bij Axel. Wat volgt is een rollercoaster aan avonturen onder de Surinaamse zon en realiseert Axelís vrouw zich opeens weer waarom ze verliefd werd op een SurinamerÖ

 

Tonio (2016) 375/K8
Nederland
Drama
100 minuten

geregisseerd door Paula van der Oest
met Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.
 

 

Toen Was Geluk Heel Gewoon - De Film (2014)

420/K8

Nederland
Komedie / Familie
90 minuten

geregisseerd door Ineke Houtman
met Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroÔsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor de rest van de film.
 

 

Terug naar Morgen (2015)

430/K8

BelgiŽ
Drama / Sciencefiction
90 minuten

geregisseerd door Lukas Bossuyt
met Koen De Graeve, Matteo Simoni en Robrecht Vanden Thoren

De jonge professor Viktor doet een briljante ontdekking: hij vindt een manier om e-mails terug te sturen in de tijd. Zo is hij in staat om het verleden aan te passen. Dit begint als een spannend spel, maar lijkt hem ook een manier om zijn geliefde Lena te helpen. Al snel ontdekt Viktor echter dat je het verleden niet zomaar verandert: elke kleine ingreep heeft grote gevolgen.
 

 

Toscaanse Bruiloft (2014)

468/K8

Nederland
Komedie / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Johan Nijenhuis
met Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Simone Kleinsma

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, het luxe, vrijstaande landhuis waar ze ook wonen, in het zonovergoten ItaliŽ. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag.
 

 

Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>