Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

Hotel de Grote L (2017) 403/K9
Nederland
Familie
85 minuten

geregisseerd door Ineke Houtman
met Julian Ras, Abbey Hoes en Frank Lammers

Kos is een jongen van 13. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn echter niet echt behulpzaam. Als Kos erachter komt dat zijn vader schulden heeft moet hij als jongen meedoen aan een schoonheidswedstrijd om Miss Noordzee te worden.

 

Het Verlangen (2017) 402/K9
Nederland
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Joram LŁrsen
met Chantal Janzen, Gijs Naber en Alex Klaasen

Als de onontwikkelde Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn, directeurs van een noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.

 

Hoe Overleef Ik... Mezelf? (2008)

498/K8

Nederland
Drama / Familie
100 minuten

geregisseerd door Nicole van Kilsdonk
met Jolijn van de Wiel, Janni Goslinga en Stefan de Walle

De 13-jarige Rosa verhuist samen met haar 8-maanden oude halfbroertje en haar moeder naar Groningen om bij haar nieuwe stiefvader in te trekken. Ver weg van haar vrienden, op een nieuwe school en in een onbekende omgeving worstelt zij met haar onzekerheid, haar stiefvader en haar alter ego Rooz. Wat ze ook probeert, haar problemen lijken steeds groter te worden. Hoe zal zij dit overleven?
 

 

Hasta la Vista! (2011)

497/K8

BelgiŽ
Komedie / Drama
115 minuten

geregisseerd door Geoffrey Enthoven
met Tom Audenaert, Gilles De Schrijver en Robrecht Vanden Thoren

Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.
 

 

Halfweg (2014)

496/K8

BelgiŽ
Komedie / Drama
115 minuten

geregisseerd door Geoffrey Enthoven
met Koen De Graeve, Jurgen Delnaet en Evelien Bosmans

Stef zit midden in een scheiding en verhuist naar een prachtig huis dat hij flink onder de prijs heeft kunnen kopen. Daar wil hij in alle rust de dingen op een rij zetten, maar die rust wordt al snel verstoord. De vreemde Theo, die als een natte zwerver te pas en te onpas in het huis opduikt, beweert de ware eigenaar te zijn. Stef wil niet wijken en de pesterijen tussen de twee mannen lopen compleet uit de hand. Tot Stef ontdekt dat Theo inderdaad de vorige eigenaar is. En twee jaar geleden overleden. Maar dan staat er plots een jong meisje aan de deur en keert de rust weer. Of toch niet helemaal.
 

 

Het Mooiste Wat Er Is (2015)

495/K8

Nederland
Drama / Romantiek
84 minuten

geregisseerd door Danyael Sugawara
met Maarten Heijmans en Sallie Harmsen

Sam en Dominique zijn 5 jaar bij elkaar. Ze genieten van hun leven en zijn meer dan gelukkig met zín tweeŽn. Do is 7 maanden zwanger en werkt niet meer. Sam neemt vrij wanneer hij maar kan. Ze liggen dagen in bed, ze vrijen, lachen om haar dikke buik, maken tochtjes met de sleepboot bij zonsondergang. Alles is intens. Maar dan is het zover: de bevalling. Deze verloopt niet zonder slag of stoot, maar de kleine, jonge Max wordt geboren. Sam staat te springen van geluk en viert de komst van zijn zoon grondig met vrienden, buren en biertjes. Do ligt in bed met Max, gelukkig en verliefd op haar prachtige kleine zoon. Maar kan de liefde overleven na de komst van hun baby?
 

 

Het Bombardement (2012)

494/K8

Nederland
Oorlog / Drama
104 minuten

geregisseerd door Ate de Jong
met Jan Smit, Roos van Erkel en Gerard Cox

Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
 

 

Hallo Bungalow (2015)

493/K8

Nederland
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Anne de Clercq
met Lies Visschedijk, Eva van der Gucht en Anne-Marie Jung

In suf vakantiepark De Lusthove werken drie vrouwen die hun leven meer dan zat zijn. Ze besluiten de criminele parkmanager te chanteren om voldoende geld te verdienen voor een nieuw leven. Hun baas blijkt een geducht tegenstander en huurt twee low-≠budget huurmoordenaars in om zijn chanteerders te vinden. De vrouwen moeten alles op alles zetten om te overleven.
 

 

Homies (2015)

450/K8

Nederland
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Jon Karthaus
met Robert de Hoog, Manuel Broekman en Gijs Naber

Timo en Sophie waren het perfecte stel, totdat zij het uitmaakte... Sophie had behoefte aan een volwassen relatie met iemand die zijn leven wťl op de rit heeft. Wanneer Timo zijn ex-vriendin probeert terug te winnen door haar van zijn nieuwe en verbeterde leven te overtuigen, raken hij en zijn vrienden verwikkeld in een drugsconflict. Om in leven te blijven, moeten de vier doodnormale jongens 22 kilo drugs binnen een week zien te verkopen.
 

 

Hartenstraat (2014)

451/K8

Nederland
Romantiek / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Sanne Vogel
met Bracha van Doesburgh, Marwan Kenzari en Susan Visser

De negen straatjes, die sinds de zeventiende eeuw de Amsterdamse grachten aan elkaar verbinden, zijn als een dorpje in de stad. 's Avonds het domein van de hipsters, overdag een winkelbuurt met hippe kledingzaken naast ouderwetse detailhandels. Iedereen kent elkaar, het is een mini maatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden. In de Hartenstraat, letterlijk het hart van de negen straatjes, lijkt het plotseling minder gemoedelijk, als de modieuze Katje een high fashion winkel opent. Ze ergert zich wild aan haar overbuurman Daan en zijn traiteurzaakje. En hij kan haar snobistische gedrag totaal niet waarderen. Totdat ze elkaar online tegenkomen.
 

 

Hemel op Aarde (2013)

452/K8

Nederland / BelgiŽ
Drama
100 minuten

geregisseerd door Pieter Kuijpers
met Bram van Schie, Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.
 

 

Het Schnitzelparadijs (2005)

356/K3

Nederland
Komedie / Romantiek
82 minuten

geregisseerd door Martin Koolhoven
met Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh en Mimoun OaÔssa

Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
 

 

Hoe Duur Was de Suiker (2013)

151/K6

Nederland / Duitsland / Zuid-Afrika
Drama
120 minuten

geregisseerd door Jean van de Velde
met Yootha Wong-Loi-Sing, Gaite Jansen en Benja Bruijning

Het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?
 

 

Holland: Natuur in de Delta (2015)

254/K7

Nederland
Documentaire
96 minuten

geregisseerd door Mark Verkerk


De film 'Holland - Natuur in de Delta' is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Het is een documentaire die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen. Het verhaal van de natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuurhistorische context en gezien vanuit het perspectief van hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars.
 

 

Honeyz (2007)

892/K1

Nederland
Komedie
75 minuten

geregisseerd door Tom Six
met Monique van der Werff, Anna Speller en Peter Beense

Twee beste vriendinnen verstoppen zich na sluitingstijd in een luxe warenhuis om 's nachts een schoolverslag te schrijven. De serieuze Renske wil meteen aan het verslag beginnen, terwijl de populaire Eva heel andere plannen heeft. Eva wil feesten en helemaal los gaan: alle merkkleren passen, een parfumgevecht houden en elkaar sexy opmaken met de duurste make-up. Renske is daarentegen heel netjes opgevoed en durft dat allemaal niet, maar Eva laat zich niet tegenhouden. Dan wordt Renske's grootste nachtmerrie werkelijkheid... Tijdens het smullen van de aardbeientaarten worden ze betrapt door een reusachtige nachtbewaker. Betekent dit het einde van hun nachtelijke avontuur of kunnen ze de volgende morgen toch nog ongestraft vluchten?
 

 

 

332/K7

2
 

 

 

 

332/K7

2
 

 

 

Nederlandse Films

A

B

C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 9 Nederlandse Films

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>