7th Cavalry (1956) 258/K9
Verenigde Staten
Western
75 minuten

geregisseerd door Joseph H. Lewis
met Randolph Scott, Barbara Hale en Jay C. Flippen

Bij terugkomst in Fort Lincoln, hoort Capt. Benson van Custers nederlaag bij de Little Big Horn. De officieren wijten de nederlaag aan Custer, maar Benson probeert hem te verdedigen. Benson was echter verdacht afwezig tijdens het gevecht en hij wordt veracht door de soldaten. Benson meldt zich vrijwillig aan voor de opdracht om de lichamen te bergen en moet daardoor terugkeren naar gevaarlijk Indiaans gebied.

 

Lonely Are the Brave (1962) 364 /K9
Verenigde Staten
Western / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door William Witney
met Audie Murphy, Michael Burns en Kenneth Tobey

Arrizona, 1868. De legerofficier Bruce Coburn zit achter een verdwenen zending repeteergeweren en munitie aan. Corrupte soldaten onder leiding van korporaal Bodine willen deze zending aan blanke handelaren verkopen, die het op hun beurt willen verhandelen met de oorlogszuchtige Cochise, het opperhoofd van de Apachen. Coburn moet alle zeilen bijzetten om de zending terug te krijgen.

 

3 Godfathers (1948) 447/K6
Verenigde Staten
Western
106 minuten

geregisseerd door John Ford
met John Wayne, Pedro Armendáriz en Harry Carey Jr.

Drie desperados besluiten een bank te beroven en slaan op de vlucht. De sheriff zet samen met een team van hulp sheriffs de achtervolging in. Als de drie desperados onderweg een vrouw redden en haar helpen met het op de wereld brengen van haar baby, benoemt zij de drie tot peetvaders.

 

4 for Texas (1963)

505/K6

Verenigde Staten
Western / Komedie
124 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Frank Sinatra, Dean Martin en Anita Ekberg

De postkoets waarin Zack Thomas en Joe Jarrett zich bevinden wordt overvallen door de bende van Matson. Zack en Joe weten de mannen echter te overmeesteren, waarbij Zack een buit van 100.000 dollar vindt. Hij is zeer verbaasd wanneer Joe hem onder schot houdt en hem het geld afhandig maakt. Joe besluit samen met Maxine Richter een zaak op te zetten. Op de rivierboot hopen zij hun fortuin te maken door er een casino te beginnen. Zack krijgt hier lucht van en probeert Joe's onderneming te ondermijnen. Wat Zack echter niet weet, is dat zijn partner Burden het op hem gemunt heeft en niet op Joe.

 

6 Guns (2010)

166/K5

Verenigde Staten
Western
90 minuten

geregisseerd door Shane Van Dyke
met Sage Mears, Barry Van Dyke en Greg Evigan

Een jongedame besluit om hulp in te schakelen van een premiejager. Maar niet om hem het werk te laten doen, ze wil alles van hem leren. Op deze manier kan ze zelf op jacht naar de mannen die haar familie hebben vermoord en haar langverwachte wraak nemen.

 

100 Rifles (1969) 298/K1
Verenigde Staten
Western
110 minuten

geregisseerd door Tom Gries
met Jim Brown, Raquel Welch en Burt Reynolds

Yaqui Joe Herrera is een indiaan die banken overvalt om wapens te kunnen kopen voor een indianenopstand, omdat zijn volk wordt onderdrukt door de overheid. Achtervolgd door de Amerikaan Lyedecker moet hij echter naar de Mexicaanse grens vluchten. 

 

5 Card Stud (1968) 221/K1

Verenigde Staten
Western / Mystery
103 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met Dean Martin, Robert Mitchum en Inger Stevens

Als een vreemdeling bij een kaartspel van Van Morgan op amateuristische wijze probeert vals te spelen, wordt hij gelyncht door de andere deelnemers. In de daarop volgende dagen worden de deelnemers echter één voor één op mysterieuze wijze ook vermoord.