Ehi Amico... C'è Sabata, Hai Chiuso! (1969) 243/K9
Italië
Western
111 minuten

geregisseerd door Gianfranco Parolini
met Lee van Cleef, William Berger en Ignazio Spalla

Enkele vooraanstaande, maar corrupte lieden hebben 100.000 Dollar gestolen uit een legerkluis waarmee zij land willen kopen. Sabata is een eenzame revolverheld die hier een stokje voor probeert te steken.

 

El Hombre de Río Malo (1971) 253/K9
Spanje / Italië / Frankrijk
Western / Komedie
92 minuten

geregisseerd door Eugenio Martín
met Lee Van Cleef, James Mason en Gina Lollobrigida

Een bandiet is samen met twee oplichters van plan de regering van Mexico een miljoen dollar lichter te maken. Als ze hun slag eenmaal geslagen hebben, moeten ze echter oppassen voor onder meer het Mexicaanse leger en Billy the Kid, die ook azen op de buit.

 

El Condor (1970) 355/K7
Verenigde Staten
Western
102 minuten

geregisseerd door John Guillermin
met Jim Brown, Lee Van Cleef en Patrick O'Neal

Na een succesvolle ontsnappingspoging uit een Amerikaans werkkamp trekt Luke naar de versterkte burcht El Condor,waar een immense goudschat bewaard wordt. Om de gevaarlijke onderneming tot een goed einde te brengen, gaat Luke een alliantie aan met de gehaaide oplichter Jaroo. Die gooit het op een akkoordje met Apachenleider Santana, zodat de twee avonturiers de hulp krijgen van de indianenstam om El Condor te bestormen. In het fort bewaken de tot de tanden bewapende troepen van generaal Chavez de schat. Luke en Jaroo raken met een list binnen de muren van El Condor, maar Luke raakt er verliefd op de schoonheid Claudine, de minnares van Chavez. Dit breekt de avonturiers zuur op want de generaal veroordeelt beide mannen tot een zware straf...

 

Edge (2015 482/K7
 

 

El Dorado (1966) 236/K1

Verenigde Staten
Western
126 minuten

geregisseerd door Howard Hawks
met John Wayne, Robert Mitchum en James Caan

Hij wordt ingehuurd door een veeboer als pistolero, maar hoort van een oude bekende, die nu sheriff is, dat de man voor veel problemen zorgt in de staat. Hij ziet er maar vanaf en helpt de sheriff nu in zijn strijd tegen de veeboer. Ook helpt hij de sheriff met zijn drankprobleem.

 

Escape from Fort Bravo (1953)

237/K1

Verenigde Staten
Western
98 minuten

geregisseerd door John Sturges
met William Holden, John Forsythe en Eleanor Parker

Tijdens de burgeroorlog moet de wrede en gehate kapitein Roper een groep zuidelijke rebellen bewaken. Als op een dag een vrouw haar intrede doet, weet ze Ropers sympathie te winnen.