1

2

 

Fort Vengeance (1953) 325/K9
 

 

 

Four Faces West (1948) 325/K9
Verenigde Staten
Western
89 minuten

geregisseerd door Alfred E. Green
met Joel McCrea, Frances Dee en Charles Bickford

De cowboy Ross McEwen arriveert in de stad en vereert de bank met een bezoek. Hij vraagt de bankier hem $2,000 te lenen. Wanneer de bankier vraagt naar een onderpand krijgt hij de loop van de revolver van McEwen te zien. De bankier overhandigt het geld aan McEwen en McEwen schrijft een schuldbekentenis en ondertekent het met "Jefferson Davis". McEwen rijdt de stad uit en reist verder per trein. In de trein wordt hij verzorgd door een zuster omdat hij door een ratelslang is gebeten. Een burgerwacht doorzoekt de trein, maar McEwen weet aan de aandacht te ontsnappen. Ondertussen is sheriff Pat Garrett ook op pad gegaan om de bankrover te achterhalen.

 

 

Forgiven (2011) 333/K9
Verenigde Staten
Western
90 minuten

geregisseerd door Alan Autry
met Alan Autry, David Hart en Kimberlee Autry

1878. 'Jake Kincaid wordt vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij zat voor een misdaad die hij niet gepleegd had. Hij wil wraak nemen op de personen die verantwoordelijk zijn voor zijn veroordeling, maar hij wil ook graag het goud vinden dat hij gestolen zou hebben. Zijn zoektocht brengt hem naar het stadje Fairplay in CaliforniŽ, waar Jake leert dat liefde krachtiger is dan haat en dat verlossing waardevoller is dan goud.

 

Fastest Gun Alive The (1956) 345/K9
Verenigde Staten
Western
89 minuten

geregisseerd door Russell Rouse
met Glenn Ford, Jeanne Crain en Broderick Crawford

George Kelby Jr., de zoon van de vermoorde marshal en gunfighter George Kelby, leeft teruggetrokken en anoniem met zijn vrouw Nora in het kleine stadje Cross Creek als eigenaar van een drogisterij onder de naam George Temple. In een dronken bui laat George de dorpsbewoners zien dat hij een voormalige gunfighter is. Wanneer dit in de wijde omtrek bekend wordt, kan dat andere gunfighters aantrekken en George wil daarom Cross Creek verlaten. Maar dan doet een gezochte bende bankrovers onder leiding van de gunslinger Vinnie Harold Cross Creek aan om hun paarden uit te wisselen. Harold verneemt van het zoontje van de salooneigenaar dat Glenn Temple een snellere schutter moet zijn dan hij. Harold blijft in Cross Creek om George uit te dagen, maar George blijkt zijn dorpsgenoten niet alles over zijn verleden verteld te hebben...

 

Frenchie (1950) 380/K9
Verenigde Staten
Western
81 minuten

geregisseerd door Louis King
met Joel McCrea, Shelley Winters en Paul Kelly

Frenchie Fontaine, eigenaresse van een gokhal in New Orleans, verhuist naar het westen en begint daar een nieuwe uitspanning in de hoop de moordenaars van haar vader te vinden. Met de hulp van sheriff Banning lukt het Frenchie ťťn van de moordenaars te vinden. Als ze de tweede moordenaar opgespoord hebben, komt er een kink in de kabel als sheriff Banning zelf verdachte wordt van een moord.

 

Forsaken (2015) 424/K7
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Western / Drama
90 minuten

geregisseerd door Jon Cassar
met Kiefer Sutherland, Donald Sutherland en Demi Moore

Kansas, 1875. John Henry Clayton keert terug naar zijn geboorteplaats in de hoop de band met zijn vader dominee Clayton, waarmee hij een verstoorde relatie heeft, te herstellen. Maar een lokale bende blijkt de stad te terroriseren. John Henry is de enige die deze bende zou kunnen stoppen, maar hij heeft zowel zijn pistool als zijn reputatie van een onverschrokken revolverheld achter zich gelaten.

 

Fort Massacre (1958) 443K7
Verenigde Staten
Western
80 minuten

geregisseerd door Joseph M. Newman
met Joel McCrea, Forrest Tucker en Susan Cabot

Een cavalerieafdeling van het Amerikaanse leger heeft ondanks zware verliezen de aanvallen van de Apachen kunnen afslaan. Wanneer zijn overste gedood wordt moet sergeant Vinson het regiment verder leiden naar het dichtstbijzijnde fort. Vinson draagt de indianen echter een onmenselijke haat toe, sinds ze zijn vrouw en kinderen vermoord hebben.

 

Five Guns West (1955) 470/K7
Verenigde Staten
Western
74 minuten

geregisseerd door Roger Corman
met Mike Connors, John Lund en Dorothy Malone

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog wordt aan vijf ter dood veroordeelde soldaten van de Zuidelijken gevraagd een geheime missie voor het leger van de Noordelijken uit te voeren. Na het volbrengen van die opdracht zal hun de vrijheid worden geschonken.
 

 

Frisco Kid The (1979) 483/K7
Verenigde Staten
Komedie / Western
122 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Gene Wilder, Harrison Ford en Ramon Bieri

De Poolse rabbi Avram Belinski (Wilder) is totaal niet voorbereid op het leven in het Wilde Westen. Maar het Wilde Westen blijkt al even slecht voorbereid op de komst van de rabbi. Met bankrover Tommy Lillard (Ford) als zijn onwaarschijnlijke en veelgeplaagde reisgenoot doorkruist hij de VS van zijn aankomstplaats New York naar de Joodse gemeenschap in het naburige (...) San Francisco.

 

Fort Yuma (1955) 488/K7
Verenigde Staten
Western
78 minuten

geregisseerd door Lesley Selander
met Peter Graves, Joan Vohs en Abel FernŠndez

Wanneer de vader van Mangas, een chief van de Apache-indianen, in Fort Yuma wordt vermoord, zweert hij wraak. Ondertussen is een colonne onderweg van Fort Apache naar Fort Yuma. Ze worden overvallen door de stam van Mangas, die in hun soldatenuniformen Fort Yuma wil veroveren.

 

Firecreek (1968) 509/K7
Verenigde Staten
Western
104 minuten

geregisseerd door Vincent McEveety
met James Stewart, Henry Fonda en Gary Lockwood

De inwoners van het kleine dorpje Firecreek komen op voor hun rechten nadat een cowboy de inwoners probeert te laten vertrekken. Dit alles leidt tot een gevecht tussen de heldhaftige Johnny Cobb en de kwaadaardige Bob Larkin.

 

Das Finstere Tal (2014) 297/K6
Oostenrijk / Duitsland
Western
115 minuten

geregisseerd door Andreas Prochaska
met Sam Riley, Tobias Moretti en Helmuth Hšusler

Einde 19de eeuw. Een vreemdeling te paard en met een ezel rijdt binnen in een slaperig afgelegen dorpje in een Alpenvallei. Het pad naar het dorp is weinig meer dan een verweerd voetpad tussen de rotsen. Om te ontsnappen aan de koude winter, vraagt hij aan de hechte gemeenschap om bij hen te overnachten. Maar 's nachts woedt een zware sneeuwstorm en de volgende dag is het hele dorp afgesloten van de buitenwereld. De bewoners dragen het gelaten en gaan door met hun dagelijkse bezigheden, tot plots een reeks moorden het dorpje teistert. De vallei is immers niet zo onschuldig als ze lijkt.

 

First Texan (The (1956) 408/K6
Verenigde Staten
Western
82 minuten

geregisseerd door Byron Haskin
met Joel McCrea, Felicia Farr en Jeff Morrow

Advocaat Sam Houston vertrekt na problemen in Tennessee naar Texas, waar hij rustig aan wil doen en zich niet meer met politieke intriges wil bezighouden. President Jackson vraagt hem echter de strijd te leiden tegen het Texaanse verlangen naar onafhankelijkheid en de Mexicaanse bemoeienis met die onafhankelijkheidswens. In Alamo komt Houston zelfs tegenover de Mexicaanse generaal Santa Ana te staan.

 

Friendly Persuasion (1956) 415/K6
Verenigde Staten
Drama
137 minuten

geregisseerd door William Wyler
met Gary Cooper, Dorothy McGuire en Anthony Perkins

Het gaat over een famillie in Indiana in 1862. Hun religie verbiedt streng het geweld en de oorlog. Het is voor hen niet makkelijk om de godsdienstregels in alledaags leven te treffen. Maar wanneer een zuidelijke troep hun gebied passeert zitten ze met een echt probleem. Zullen ze moeten vechten?

 

Far Horizons The (1955) 479/K6
Verenigde Staten
Western
108 minuten

geregisseerd door Rudolph Matť
met Fred MacMurray, Charlton Heston en Donna Reed

De film is een geromantiseerde versie van de Lewis en Clark-episode uit de Amerikaanse geschiedenis. Louisiana is overgegaan van Franse in Amerikaanse handen en nu gaan Lewis (MacMurray) en Clark (Heston) de regio verkennen met behulp van de assertieve Indiaanse Sacajawea (Reed).

 

From Hell to Texas (1958) 483/K6
Verenigde Staten
Western
100 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met Don Murray, Dennis Hopper en Diane Varsi

De naÔeve cowboy Tod Lohman doodt per ongeluk de zoon van de machtige grootgrondbezitter Hunter Boyd. Tod moet rennen voor zijn leven, omdat hij wordt achtervolgd door de wraakzuchtige broers van de gedode man. Tod kan onderduiken op de ranch van Amos Bradley en hij wordt verliefd op zijn dochter Juanita. Tod is echter bezorgd, dat hij uiteindelijk de Bradley Ranch weer zal moeten verlaten, wanneer zijn achtervolgers hem traceren.

 

For a Few Dollars More (1965)

239/K1

ItaliŽ / Spanje / West-Duitsland / Monaco
Western
130 minuten

geregisseerd door Sergio Leone
met Clint Eastwood, Lee van Cleef en Gian Maria Volontť

Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio bereidt een bijzondere bankoverval voor. Twee bounty hunters besluiten samen te werken om de bende op te rollen. Maar een van hen, Douglas Mortimer, heeft blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning.

 

Flame and the Arrow, The (1950)

238/K1

Verenigde Staten
Avontuur
88 minuten

geregisseerd door Jacques Tourneur
met Burt Lancaster, Virginia Mayo en Robert Douglas

Dardo Bartoli (Burt Lancaster) is atletisch in de weer als rebellenleider in het middeleeuwse ItaliŽ die tracht zijn volk de victorie te brengen tegen Duitse veroveraars.

 

Far Country, The (1954)

297/K1

Verenigde Staten
Western
97 minuten

geregisseerd door Anthony Mann
met James Stewart, Ruth Roman en Corinne Calvet

Een veedrijver op weg naar Klondike wordt gezocht voor de moord op twee mannen die er met zijn vee vandoor wilden. Hij komt tussen twee vrouwen te staan en krijgt niets dan problemen. 

 

1

2