Invitation to a Gunfighter (1964) 255/K9
Verenigde Staten
Western
92 minuten

geregisseerd door Richard Wilson
met Yul Brynner, George Segal en Janice Rule

Matt Weaver heeft tijdens de Amerikaanse burgeroorlog voor het zuiden gevochten en als hij terugkeert naar huis ontdekt hij dat zijn huis verkocht is door bankier Brewster en dat zijn vriendin Ruth met een ander is getrouwd. Als de nieuwe bewoner van het huis Matt naar het leven staat, doodt hij deze uit noodweer. Brewster wil Matt nu uit de weg ruimen en huurt een moordenaar in.

 

Incident at Phantom Hill (1966) 291 /K9
Verenigde Staten
Avontuur / Western
88 minuten

geregisseerd door Earl Bellamy
met Robert Fuller, Dan Duryea en Jocelyn Lane

Zijn broer liet er het leven en nu is het zijn beurt om er een partij goud te vinden. Het goud bevindt zich op indianen terrein, en dus is het leger er niet toegestaan. Alleen moet hij nu op pad, geleid door een moordenaar, die erbij was toen het goud gestolen en verstopt werd.

 

In a Valley of Violence (2016)   273/K8
Verenigde Staten
Western
104 minuten

geregisseerd door Ti West
met Ethan Hawke, Taissa Farmiga en James Ransone

Paul heeft niets meer te verliezen nadat zijn beste vriend is vermoord door een aantal criminelen. Hij zweert wraak en trekt een stadje in om de moordenaars achterna te gaan. Hiermee brengt hij echter de nodige problemen in de levens van twee gezusters die het plaatselijke hotel runnen.

 

Indian Fighter, The (1955)

292/K1

Verenigde Staten
Western
88 minuten

geregisseerd door André De Toth
met Kirk Douglas, Elsa Martinelli en Walter Matthau

Johnny Hawks, voorheen een indianen jager, keert terug naar het Westen na de burgeroorlog. Hij ontmoet de indianen groep onder leiding van Red Cloiud weer naar jaren en als hij hoort dat er cowboys achter hun goud aanzitten, besluit hij ze te helpen.