Kansas Pacific (1953) 244/K9
Verenigde Staten
Western
73 minuten

geregisseerd door Ray Nazarro
met Sterling Hayden, Eve Miller en Barton MacLane

In 1860, kort voor het uitbreken van de Burgeroorlog, wordt een spoorweg aangelegd die Noord en Zuid verbindt. Zuidelijke elementen zijn tegen deze spoorlijn en saboteren waar ze kunnen. Washington stelt kapitein Nelson aan, die er als civiel ingenieur voor moet zorgen dat de spoorlijn afkomt.

 

Kid from Texas The (1950)

388 /K9

Verenigde Staten
Western
78 minuten

geregisseerd door Kurt Neumann
met Audie Murphy, Gale Storm en Albert Dekker

Lincoln County, Nieuw-Mexico, circa 1870. In de hoop van zijn "gunslinger" imago af te komen, neemt de jonge William H. "Billy the Kid" Bonney een baan aan op een ranch. Wanneer de vriendelijke rancheigenaar wordt vermoord, neemt Billy the Kid de wapens weer op. Op het moment, dat Billy the Kid de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt, heeft hij ook al 21 mensen gedood. Ondertussen is Billy ook verliefd geworden op Irene, de vrouw van advocaat Alexander Kain. Daar maakt sheriff Pat Garrett gebruik van om Billy the Kid in de val te laten lopen om hem vervolgens te kunnen arresteren.

 

Keeping Room The (2014) 425/K7
Verenigde Staten
Drama / Western
95 minuten

geregisseerd door Daniel Barber
met Hailee Steinfeld, Sam Worthington en Brit Marling

Drie vrouwen uit het zuiden van Amerika -twee zussen en een Afro-Amerikaanse slavin- leven zonder mannen in de nadagen van de burgeroorlog. Ze worden gedwongen om hun huis te beschermen tegen een aanval van een groep soldaten die vooruit loopt op het snel naderende leger van de Union Army.

 

King of Texas (2002) 500/K7
Verenigde Staten
Drama / Western
95 minuten

geregisseerd door Uli Edel
met Patrick Stewart, Marcia Gay Harden en Roy Scheider

John Lear, een Texaan, verdeelt zijn bezittingen onder zijn twee dochters, Susannah en Rebecca. Er breekt een strijd los om het land en John komt erachter hoe belangrijk vrede en rust is.

 

King and Four Queens The (1956) 339/K6
Verenigde Staten
Western
86 minuten

geregisseerd door Raoul Walsh
met Clark Gable, Eleanor Parker en Jo Van Fleet

Twee jaar geleden overleefde slechts één van de beruchte McDade-broers een ontploffing tijdens een overval. Niemand weet echter wie, ook moeder McDade niet. Ze wacht al die tijd gespannen op de terugkeer van haar zoon samen met haar vier schoondochters. Wanneer cowboy Dan Kehoe (Clark Gable) aankomt op de ranch trachten de vier vrouwen hem te verleiden. Hij gaat in op deze avances om te weten te komen waar de buit van de McDades verstopt is.

 

King of the Wild Stallions (1959) 406/K6
Verenigde Staten
Western
76 minuten

geregisseerd door R.G. Springsteen
met George Montgomery, Diane Brewster en Edgar Buchanan

Martha, een jonge weduwe, woont met haar zoon op een geïsoleerde ranch. Als zij door Matt, een rijke veeboer en landeigenaar, haar land dreigt te verliezen, krijgt zij hulp van Randy, een slimme voorman. Matt aast tevens op een geweldige, wilde hengst en looft een beloning uit voor degene die hem vangt. Toevallig is de beloning van $500 precies het bedrag dat Martha hem schuldig is.
 

 

Kansas Raiders (1950) 460/K6
Verenigde Staten
Western / Actie
80 minuten

geregisseerd door Ray Enright
met Audie Murphy, Brian Donlevy en Marguerite Chapman

Om de dood van zijn ouders te wreken sluiten Jesse James en zijn bende zich aan bij de rebellen van de outlaw William Quantrill. Jesse ziet Quantrill als zijn held, vechtend voor de goede zaak. Jesse raakt gedesillusioneerd in de bende door het zinloze beroven en vermoorden van onschuldige burgers en begint te twijfelen of zijn bende hier nog langer aan deel moet nemen. Ondertussen heeft Jesse ook zijn oog laten vallen op de vriendin van Quantrill.

 

Kentuckian The (1955) 464/K6
Verenigde Staten
Western
104 minuten

geregisseerd door Burt Lancaster
met Burt Lancaster, Dianne Foster en Walter Matthau

De jonge weduwe Elias Wakefield trekt in het jaar 1820 samen met zijn zoon van Kentucky naar Texas. Onderweg nemen ze hun intrek bij Wakefields oudere broer en diens vrouw, die hun hun avonturisme uit het hoofd willen praten.

 

 

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></font></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <font face="Times New Roman"> </font> </font> <p align="center"> <b> <font color="#FFA500" face="Times New Roman"> <!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><style> body {SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #E6D295; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #E6D295;}</style> <!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></b></p> </body> </html>