Nevadan The (1950) 288 /K9
Verenigde Staten
Western
81 minuten

geregisseerd door Gordon Douglas
met Randolph Scott, Dorothy Malone en Forrest Tucker

In opdracht van de federale regering gaat de U.S.-marshal Andrew Barclay in cognito naar de stad Red Sand om gestolen goudstaven ter waarde van 250.000 dollar te achterhalen. Barclay laat opzettelijk de hoofdverdachte Tom Tanner ontsnappen om hem als lokaas te gebruiken. Hopelijk gaat Tanner naar de verbergplaats van het gestolen goud. Barclay krijgt vervolgens te maken met de rancheigenaar Edward Galt en zijn ingehuurde 'gunslinger' Sandy die ook op zoek zijn naar het gestolen goud. Complex wordt het als Barclay verliefd wordt op Karen, Edward Galts dochter.

 

No Name on the Bullet (1959) 371 /K9
Verenigde Staten
Western
77 minuten

geregisseerd door Jack Arnold
met Audie Murphy, Charles Drake en Joan Evans

De huurmoordenaar John Gant arriveert in het klein stadje Lordsburg. Niemand heeft een idee wie zijn volgende slachtoffer is en wie hem heeft ingehuurd. Vele, vooral prominente inwoners van Lordsburg hebben wel iets op hun kerfstok, waardoor bijna iedereen denkt, dat de professionele moordenaar op zoek is naar hen.

 

Ned Kelly (2003) 288/K6
AustraliŽ / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Actie / Western
109 minuten

geregisseerd door Gregor Jordan
met Heath Ledger, Orlando Bloom en Geoffrey Rush

De film vertelt het verhaal van Ned Kelly, die samen met zijn broer Dan en twee anderen de beruchte Kelly Gang vormde. Gebruikmakend van eigengemaakte kogelwerende uitrustingen pleegden ze tussen 1878 en 1880 een serie roofovervallen.

 

North to Alaska (1960)  

Verenigde Staten
Western / Komedie
122 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met John Wayne, Stewart Granger en Ernie Kovacs

Sam en George hebben veel goud gevonden in Alaska. George stuurt Sam naar Seattle om zijn verloofde terug te brengen naar hem in Alaska. Maar zij blijkt al getrouwd te zijn en dus keert Sam terug met Angel, die als troost dient voor George. Maar onderweg naar Alaska bloeit er iets op en eenmaal bij George aangekomen, gaat er van alles mis.

 

Nevada Smith (1966)

258/K1

Verenigde Staten
Western
128 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met Steve McQueen, Karl Malden en Brian Keith

Nevada Smith (McQueen) is een halfbloed die zijn vermoorde blanke vader en Indiaanse moeder wil wreken. De wrede daad komt op naam van de wrede Tom Fitch (Karl Malden) die geen enkel middel schuwt om te moorden en te plunderen.

 

Night Passage (1957)

259/K1

Verenigde Staten
Western
90 minuten

geregisseerd door James Neilson
met James Stewart, Audie Murphy en Dan Duryea

De twee broers Grant en Lee McLaine (Stewart en Murphy) komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Grant is bewaker bij de aanleg van een spoorlijn, Lee een specialist in treinovervallen.