Pat Garrett & Billy the Kid (1973) 445K7
Verenigde Staten
Western
106 minuten

geregisseerd door Sam Peckinpah
met James Coburn, Kris Kristofferson en Richard Jaeckel

1881, New Mexico. Billy the Kid ontsnapt aan ophanging door twee hulpsheriffs neer te schieten. Sheriff Pat Garett verzamelt een posse en zet de achtervolging in om Billy op te sporen.
 

 

Pony Soldier (1952) 473/K7
Verenigde Staten
Western
82 minuten

geregisseerd door Joseph M. Newman
met Tyrone Power, Cameron Mitchell en Thomas Gomez

1876, Noord-Canada. De situatie is uiterst gespannen, want de Cree-indianen overschrijden regelmatig de reservaatsgrenzen om in het voedselrijke gedeelte van Canada te jagen op buffels. Duncan MacDonald is net toegetreden tot de Canadese Mounties. Hij krijgt als eerste opdracht de bevrijding van een stel gijzelaars, die door de Cree tijdens hun laatste aanval zijn meegevoerd, te bewerkstelligen, liefst zonder veel bloedvergieten.

 

Pardners (1956) 444/K6
Verenigde Staten
Komedie / Western
90 minuten

geregisseerd door Norman Taurog
met Dean Martin, Jerry Lewis en Lori Nelson

De grootouders van de New Yorkers Slim Mosely jr. en Wade Kingsley jr. zijn beiden opgegroeid in het Wilde Westen. Slim en Wade ondernemen een trip naar de geboortegrond van hun voorvaderen. In het geboortedorp van de opa's Mosely en Kingsley stuit het tweetal op nazaten van de bandieten die ooit de omgeving onveilig maakten. Miljonair Wade Kingsley doet zich voor als de revolverheld Killer Jones, maar valt al snel door de mand.

 

Pillars of the Sky (1956) 468/K6
Verenigde Staten
Western
95 minuten

geregisseerd door George Marshall
met Jeff Chandler, Dorothy Malone en Ward Bond

In Oregon worden in 1868 verschillende indianenstammen overgeplaatst naar een reservaat ten noorden van de Snake River. Dr. Joseph Holden heeft daar een kerk gebouwd en sergeant Emmett Bell is aangesteld alles in goede banen te leiden. Wanneer echter de cavalerie onder leiding van kolonel Edson Stedlow arriveert en een brug over de rivier gaat bouwen om een weg door het reservaat aan te leggen, voelen de Indiaanse stamhoofden zich bedrogen.

 

Proud Ones The (1956) 507/K6
Verenigde Staten
Western
94 minuten

geregisseerd door Robert D. Webb
met Robert Ryan, Virginia Mayo en Jeffrey Hunter

Marshall Cass Silver tracht zo geweldloos mogelijk de vrede te handhaven in het grensstadje Flat Rock in Kansas, waar hij met zijn verloofde Sally woont. Dan opent Honest John Barrett een saloon in Flat Rock. Onmiddellijk komt er een einde aan de rust van Cass, want met de nieuwkomers duiken er spoken uit zijn verleden op. Barrett was immers de reden waarom Cass zijn vroegere job van marshall in het stadje Keystone moest opgeven.

 

Posse (1975) 266/K1

Verenigde Staten
Western
92 minuten

geregisseerd door Kirk Douglas
met Kirk Douglas, Bruce Dern en Bo Hopkins

Een US Marshall gebruikt de jacht op een bankrover om zijn politieke campagne een oppepper te geven. De bandiet is hem echter te slim af en gijzelt hem. De posse mag hem terughebben in ruil voor de buit. De enige manier waarop de sterke arm van de wet zo snel aan geld kan komen is het beroven van de plaatselijke bank.

 

Pale Rider (1985) 265/K1

Verenigde Staten
Western / Actie
115 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Michael Moriarty en Chris Penn

Een mijndorpje in CaliforniŽ wordt aangevallen door de brutale bende van de tirranieke LaHood. Huizen en winkels worden vernietigd en de mensen worden geterroriseerd en bedreigd. De 14-jarige Megan ziet het allemaal gebeuren en kan niet verhinderen dat haar hond gedood wordt. Bij het graf van haar lievelingsdier smeekt ze om een mirakel. En plots daagt als uit het niets een man op die zichzelf de priester noemt...

 

Paint Your Wagon (1969)

264/K1

Verenigde Staten
Komedie / Western
166 minuten

geregisseerd door Joshua Logan
met Lee Marvin, Clint Eastwood en Jean Seberg

In 'Stad Zonder Naam' werken enkel mannen. Deze goudzoekers wroeten dag en nacht in de aarde in de hoop schatrijk te worden. De mannen schieten goed met elkaar op, maar ze missen allemaal de aanwezigheid van een vrouw. De vreugde is groot als de mormoon Jacob Woodling in het stadje arriveert. Hij wordt vergezeld door zijn twee vrouwen, Elisabeth en Sarah. De twee doen echter niets anders dan kibbelen met elkaar en daarom besluit hij Elisabeth van de hand te doen en per opbod te verkopen.

 

Professionals, The (1966)

267/K1

Verenigde Staten
Western
117 minuten

geregisseerd door Richard Brooks
met Burt Lancaster, Lee Marvin en Robert Ryan

Maria, de vrouw van de Texaanse rechter Frank Carter, wordt ontvoerd door de Mexicaanse rebel kapitein Rasa. Carter wil zijn vrouw tot elke prijs uit de handen van haar kidnappers redden en doet daarvoor beroep op vier huurlingen. De bende bestaat uit een cynische explosievenexpert, een ex-revolutionair, een paardenspecialist en een door de wol geverfde spoorzoeker. De bende pakt de zaken professioneel aan: wat ze niet kunnen neerschieten, blazen ze wel op, en er wordt niet op een kogel of een staaf dynamiet gekeken.

 

Postman, The (1997) 322/K2
Verenigde Staten
Drama / Science-Fiction
177 minuten

geregisseerd door Kevin Costner
met Kevin Costner, Will Patton en Larenz Tate

Nadat in 2013 een oorlog het grootste deel van Amerika vernietigd heeft, wordt een eenzame reiziger gevangen genomen door de militaire groep The Holnists. Wanneer hij weet te ontsnappen vind hij een achtergelaten postzak en -uniform, en begint hij de post te bezorgen. Hij vertelt de mensen die hij tegen komt dat hij een vertegenwoordiger is van de in ere herstelde Verenigde Staten. Op deze manier weet hij de hoop bij de mensen terug te brengen, en beginnen ze gezamenlijk te vechten tegen de Holnists.

 

Purgatory (1999)

296/K1

Verenigde Staten
Western / Fantasy
94 minuten

geregisseerd door Uli Edel
met Sam Shepard, Eric Roberts en Randy Quaid

Wanneer een groep desperados onder leiding van Blackjack Britton het cowboystadje Refuge binnenrijdt na een mislukte en brutale roofoverval, merken ze meteen dat het geen gewoon dorp is. Sheriff Wild Bill Hickok staat in voor het beleid en informeert hen dat ze kosteloos mogen drinken, overnachten en dat alle gewonden gratis door de dorpsarts verzorgd zullen worden. Blackjack en zijn mannen lachen de dorpsbewoners stiekem uit omwille van hun vredelievendheid en vrijgevigheid en plannen een nieuwe overval...