Quick and the Dead The (1995) 263/K9
Verenigde Staten / Japan
Actie / Western
107 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Sharon Stone, Gene Hackman en Russell Crowe

Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.

 

Quick Gun The (1964)

390 /K9

Verenigde Staten
Western
87 minuten

geregisseerd door Sidney Salkow
met Audie Murphy, Merry Anders en James Best

Na een afwezigheid van twee jaar keert Clint terug naar zijn geboortegrond. Onderweg wordt hij gevangen genomen door de bende van Spangler. Hij hoort dat ze de bank van het stadje waar hij ook naar toe gaat willen beroven. Het lukt Clint te ontsnappen en hij probeert de mensen in het stadje te overtuigen van de ophanden zijnde overval. Maar Clint heeft een verleden in het stadje en de mensen geloven hem niet. Twee jaar geleden was Clint gedwongen twee van de Morrissons neer te schieten. De twee overgebleven Morrisons zoeken Clint op en in de confrontatie laten de twee Morrisons het leven. Clint wordt opgepakt en ingesloten en juist als zijn snelheid op de revolver een uitkomst zou kunnen bieden, overvalt de bende van Spangler de bank.

 

Quantez (1957) 446K7
Verenigde Staten
Western
80 minuten

geregisseerd door Harry Keller
met Fred MacMurray, Dorothy Malone en James Barton

John Coventry, alias Gentry, die aan het hoofd staat van een bende outlaws, probeert na een bankoverval te ontsnappen via de Mexicaanse grens. Ze weten aan hun achtervolgers te ontkomen. Hun vlucht komt echter tot stilstand bij het verlaten dorp Quantez in de woestijn. Bendelid Heller legt het hier met zijn andere bendeleden aan over de meegenomen Chaney, wat tot onderlinge spanningen leidt. Chaney is een jonge blondine met een lage zelfdunk. De outlaws worden gedwongen een aanval van de Apachen, die onder leiding staan van Delgadito, af te slaan en moeten vaststellen dat ze veel kwetsbaarder zijn dan ze aanvankelijk dachten.

 

Quigley Down Under (1990)

77/K3

AustraliŽ / Verenigde Staten
Western
119 minuten

geregisseerd door Simon Wincer
met Tom Selleck, Laura San Giacomo en Alan Rickman

Scherpschutter Matt Quigley uit Amerika wordt gehuurd door een australische boer zodat hij aboriginals van veraf kan neerschieten. Dit pikt Matt niet en hij verlaat de boer. De boer wordt kwaad en begint op Matt te schieten, maar Matt kan vluchten met de hulp van aboriginals. Matt besluit daarna wraak te nemen op zijn nieuwe vijanden.