1

2

 

Ridiculous 6 The (2015) 427/K7
Verenigde Staten
Komedie / Western
119 minuten

geregisseerd door Frank Coraci
met Adam Sandler, Terry Crews en Jorge Garcia

Tommy 'White Knife' Stockburn (Adam Sandler) is een man die als weeskind is opgegroeid bij een indianenstam. Wanneer hij hoort dat zijn lang verloren vader is teruggekeerd, gaat hij op een avontuurlijke reis door het wilde westen. Dit doet hij samen met zijn vijf halfbroers, waarbij ze beter bekend zullen staan als 'the ridiculous six'.

 

Ride a Crooked Trail (1958) 435/K7
Verenigde Staten
Western
87 minuten

geregisseerd door Jesse Hibbs
met Audie Murphy, Gia Scala en Walter Matthau

De outlaw Joe Maybe wordt abusievelijk aangezien voor een beroemde politieofficier. Dit zou niet erg zijn als Joe niet toevallig van plan was om samen met zijn handlanger Sam Teeler de plaatselijke bank te beroven. Nog grotere problemen staan Joe te wachten, wanneer hij verliefd wordt op de onweerstaanbare brunette Tessa Milotte, de ex-vriendin van zijn maat Teeler.
 

 

Ride in the Whirlwind (1965) 447/K7
Verenigde Staten
Western
82 minuten

geregisseerd door Monte Hellman
met Cameron Mitchell, Jack Nicholson en Millie Perkins

Drie cowboys besluiten om een kamp te maken in dezelfde vallei waar een gevaarlijke bandiet net een postkoets heeft overvallen en de bewaker heeft vermoord. De volgende dag wordt een team van mensen naar de vallei gestuurd om de dader te vermoorden. De cowboys worden aangezien voor de daders en slaan op de vlucht.

 

Ride beyond Vengeance (1966) 454/K7
Verenigde Staten
Western
101 minuten

geregisseerd door Bernard McEveety
met Chuck Connors, Michael Rennie en Kathryn Hays

Jonas Trapp wordt verliefd op de mooie Jessie, een welgesteld meisje. Hijzelf is van eenvoudige komaf. Tegen de wil van haar snobistische tante trouwt Jessie met hem en later wendt ze voor zwanger te zijn om de steun van haar tante terug te winnen. Maar Jonas krijgt er genoeg van om te teren op de centen van de familie van zijn vrouw en verlaat haar om buffeljager te worden. Elf jaar later maakt hij zich op om terug te keren met zijn zelf opgebouwde fortuin, maar hij wordt beroofd door drie mannen en laten hem voor dood achter. Hij wordt gered en verpleegd door een landbouwer. Jonas wordt verteerd door wraakgevoelens en door een speling van het lot blijken de drie rovers dichtbij zijn voormalige thuisbasis te verblijven. Zijn zorgen worden echter vergroot als blijkt dat Jessie nu is verloofd... met één van zijn berovers.

 

Road to Denver The (1955) 465/K7
Verenigde Staten
Western
90 minuten

geregisseerd door Joseph Kane
met John Payne, Mona Freeman en Lee J. Cobb

De gebroeders Mayhew vluchten van de ene stad naar de andere Texas, omdat de oudste broer Bill voortdurend probeert om zijn criminele jongere broer Sam uit de gevangenis te houden. Uiteindelijk heeft Bill daar genoeg van en hij vertrekt naar Denver, Colorado. Hij krijgt een baan en alles loopt op rolletjes voor hem, totdat Sam opduikt en zich weer met criminaliteit bezig houdt.

 

Run for Cover (1955) 478/K7
Verenigde Staten
Western
93 minuten

geregisseerd door Nicholas Ray
met James Cagney, Viveca Lindfors en John Derek

Ex-bajesklant Matt Dow (Cagney) maakt zo veel indruk op de inwoners van een dorpje dat ze hem vragen sheriff te worden. Hij stelt de voorwaarde dat zijn manke vriend Davey Bishop (Derek) hulpsheriff wordt.

 

Return of the Frontiersman (1950) 479/K7
Verenigde Staten
Western
74 minuten

geregisseerd door Richard L. Bare
met Gordon MacRae, Julie London en Rory Calhoun

Logan Barrett, de zoon van de sheriff wordt ten onrechte beschuldigd van een aantal berovingen en zelfs van moord. Hierdoor wordt de sheriff gedwongen een posse achter zijn eigen zoon aan te sturen. Logan wordt gearresteerd en opgesloten. Larrabee, de enige vriend die Logan nog over lijkt te hebben in het stadje, helpt Logan om uit de gevangenis te ontsnappen.

 

Rounders The (1965) 489/K7
Verenigde Staten
Komedie / Western
85 minuten

geregisseerd door Burt Kennedy
met Glenn Ford, Henry Fonda en Sue Ane Langdon

Twee oude cowboys, die zich bezighouden met het temmen van paarden, dromen ervan om zich terug te trekken op Tahiti. Hun enige probleem is dat ze al hun geld opdoen aan drank en vrouwen. Om geld te verdienen nemen ze een, in hun ogen, gemakkelijke opdracht aan. Maar al gauw blijkt dat sommige paarden zich niet gemakkelijk laten temmen.

 

Rare Breed The (1966) 510/K7
Verenigde Staten
Western / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Andrew V. McLaglen
met James Stewart, Maureen O'Hara en Brian Keith
Weduwe Martha (O'Hara) huurt Sam (Stewart) in om een Engelse fokstier vanuit St. Louis naar haar ranch in Texas te helpen vervoeren. De reis zit vol gevaren: met name veebaron Alexander (Keith) ligt dwars.

 

Rough Night in Jericho (1967) 413/K6
Verenigde Staten
Western
104 minuten

geregisseerd door Arnold Laven
met Dean Martin, George Peppard en Jean Simmons

De bandiet Alex Flood houdt het stadje Jericho in zijn greep. De voormalige sheriff en tegenwoordig gokker Dolan gaat samen met de verbeten weduwe en manager van een postkoetslijn Molly Lang de strijd aan met Flood, wanneer blijkt dat hij haar postkoetslijn met geweld in handen wil krijgen.

 

Rooster Cogburn (1975) 455/K6
Verenigde Staten
Western / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Stuart Millar
met John Wayne, Katharine Hepburn en Anthony Zerbe

Eula is een onverzettelijke oude vrijster die de moord op haar vader met alle geweld wil wreken. Rooster Cogburn is een ruige harde drinkeboer met een hart van goud. Twee eigenlijk natuurlijke vijanden ontmoeten elkaar en sluiten de handen ineen voor een wraakactie.

 

Rio Conchos (1964) 470/K6
Verenigde Staten
Western
107 minuten

geregisseerd door Gordon Douglas
met Richard Boone, Stuart Whitman en Jim Brown

Vier mannen rijden na de burgeroorlog door de Texaanse woestijn op zoek naar gestolen legerwapens. Ze worden voortdurend aangevallen door bandieten en Indianen. Ze zetten hun speurtocht verder, die hen naar een generaal met grote ambities leidt. De man wil mede dankzij het wapenarsenaal een nieuwe hoofdstad van de Zuidelijke staten opzetten en uiteraard ook leiden.

 

River of No Return (1954) 487/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Western
91 minuten

geregisseerd door Otto Preminger
met Robert Mitchum, Marilyn Monroe en Rory Calhoun

Matt Calder (Robert Mitchum), een ruwe bolster met een wild verleden, wil een toekomst opbouwen en start een nieuw leven als boer. Alles gaat goed tot ze een dubieus stel ontmoeten, de gokker Harry Weston (Rory Calhoun) en de mooie saloonsinger Kay (Marilyn Monroe). Bedrogen en beroofd door Weston, besluit Matt de achtervolging in te zetten en wraak te nemen. Onbewapend en als vervoermiddel een vlot waarmee ze de rivier afzakken, maken Matt, Mark en Kay, verlaten door Weston, jacht op de bedrieger.

 

Ride the High Country (1962) 500/K6
Verenigde Staten
Western
94 minuten

geregisseerd door Sam Peckinpah
met Joel McCrea, Randolph Scott en Mariette Hartley

Amerika, begin 1900. De voormalige marshal en op leeftijd zijnde Steve Judd wordt gevraagd een goudtransport naar Coarse Gold te escorteren. Steve vraagt zijn oude vriend Gil Westrum om hem te assisteren. Gil’s pupil Heck Longtree gaat ook mee. Onderweg, tijdens een overnachting op de ranch van de religieuze fanaat Joshua Knudsen, leren ze Joshua’s jonge dochter Elsa kennen. Elsa wil haar vader ontvluchten en ze wil mee reizen naar Coarse Gold om daar te trouwen met Billy Hammond. Dit leidt tot conflicten binnen het trio. Steve weet namelijk niet, dat Gil en Heck van plan zijn het goud te stelen.

 

Ride Lonesome (1959) 501/K6
Verenigde Staten
Western
73 minuten

geregisseerd door Budd Boetticher
met Randolph Scott, Karen Steele en Pernell Roberts

Ex-sheriff Ben Brigade is nu een premiejager. Hij heeft succes: de gezochte moordenaar Billy John is in zijn handen. Ben en Billy gaan op weg naar Santa Cruz, waar Billy overhandigd zal worden aan het gerecht. Onderweg sluiten de knappe weduwe Carrie Lane en de deserteurs Sam Boone en Whit zich bij hen aan. Maar de rit naar Santa Cruz is niet zonder gevaren. Mescalero's willen Carrie Lane, Billy's outlaw vrienden, onder leiding van zijn oudere broer Frank, willen hem bevrijden en Sam heeft ook wel trek in Carrie Lane, maar vooral in de premie voor Billy.

 

Rio Bravo (1959)

269/K1

Verenigde Staten
Western
141 minuten

geregisseerd door Howard Hawks
met John Wayne, Dean Martin en Angie Dickinson

John T. Chance, sheriff in een klein stadje in het Wilde Westen, heeft een moordenaar in de gevangenis gezet. Hij is echter bang dat de invloedrijke broer van de schurk hem komt bevrijden. Chance krijgt hulp van Stumpy, een kreupele oude man, en Dude, een alcholist, om de gevangene te bewaken totdat de marshall zal arriveren die de moordenaar kan berechten.

 

Rio Lobo (1970)

270/K1

Verenigde Staten
Western
114 minuten

geregisseerd door Howard Hawks
met John Wayne, Jorge Rivero en Jennifer O'Neill

Colonel Cord McNally is een Unie-officier die samenwerkt met een paar voormalige rebellen. Ze gaan op zoek naar de verrader die tijdens de burgeroorlog informatie verkocht aan het Zuiden. Hun zoektocht brengt hen naar de stad Rio Lobo waar ze helpen met de het opruimen van de Outlaws, een bende die geleid wordt door de verrader.

 

Rio Bravo (1959) 269/K1

Verenigde Staten
Western
141 minuten

geregisseerd door Howard Hawks
met John Wayne, Dean Martin en Angie Dickinson

John T. Chance, sheriff in een klein stadje in het Wilde Westen, heeft een moordenaar in de gevangenis gezet. Hij is echter bang dat de invloedrijke broer van de schurk hem komt bevrijden. Chance krijgt hulp van Stumpy, een kreupele oude man, en Dude, een alcholist, om de gevangene te bewaken totdat de marshall zal arriveren die de moordenaar kan berechten.

 

Return of the Seven (1966)

268/K1

Verenigde Staten / Spanje
Western
95 minuten

geregisseerd door Burt Kennedy
met Yul Brynner, Robert Fuller en Warren Oates

Een dorp wordt overvallen door bandieten en alle mannen worden er weggehaald. Een van hen is Mateos, lid van de beroemde club van zeven. Zijn vrouw gaat op zoek naar de andere zes leden om zo haar man en de andere dorpsbewoners te kunnen bevrijden.

 

Ride with the Devil (1999) 291/K1
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
138 minuten

geregisseerd door Ang Lee
met Tobey Maguire, Skeet Ulrich en Jewel Kircher

Jack Bull en Jake Roedel zijn goede vrienden als de burgeroorlog begint. Jacks vader wordt vermoord door het Noordelijk leger. Jack en Jake gaan bij het Zuiden om zelf mee te vechten. Na wat gevechten moeten ze samen met twee anderen van het Zuidelijk leger onderduiken in een zelfgebouwde hut. De hut staat op de grond van een man die een schoondochter heeft die pas weduwe is geworden. Jack Bull wordt verliefd, maar dan wordt de man van wie de grond was vermoord. In een laatste kans om hem te redden proberen ze zijn arm te amputeren, zonder succes. Jake en de twee andere Zuiderlingen, Holt en Georges, gaan terug naar het leger.

 

1

2