1

2

 

Tumbleweed (1953) 438/K7
Verenigde Staten
Western
79 minuten

geregisseerd door Nathan Juran
met Audie Murphy, Lori Nelson en Chill Wills

Jim Harvey wordt ingehuurd als begeleider van een karavaan die naar het westen trekt. Ze worden onderweg aangevallen door Indianen. Harvey, die ooit het leven heeft gered van de zoon van het opperhoofd, verlaat de karavaan om te onderhandelen met Aguila, het opperhoofd. Harvey wordt gevangen genomen en de Indianen overvallen de karavaan, enkel twee overlevenden achterlatend. Als Harvey ontsnapt en aankomt in het dichtstbijzijnde stadje wordt hij ervan beschuldigt de karavaan in de steek te hebben gelaten.
 

 

Three Burials of Melquiades Estrada The (2005) 451/K7
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Western
121 minuten

geregisseerd door Tommy Lee Jones
met Tommy Lee Jones, Barry Pepper en Julio Cedillo

Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider. Maar wanneer ranch medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada om hem daar opnieuw te begraven. De tocht verloopt niet zonder moeilijkheden.

 

Taggart (1964) 460/K7
Verenigde Staten
Western
65 minuten

geregisseerd door R.G. Springsteen
met Tony Young, Dan Duryea en Dick Foran

Nieuw aangekomen kolonisten worden aangevallen door de lokale rancher Ben Blazer en zijn mannen. Kent Taggart ziet zijn ouders vermoord worden door de zoon van Blazer. Taggart volgt hem en Ben Blazer raakt gewond. Blazer zet een prijs van $5,000 op het hoofd van Taggart en dat is aanlokkelijk genoeg voor de moordenaar Jason om de jacht op Taggart in te zetten. Voor Taggart zit er niets anders op om het gevaarlijke gebied van de Apaches in te vluchten, gevolgd door Jason en andere premiejagers.

 

Tramplers The (1965) 466/K7
Italië / Verenigde Staten / Frankrijk
Western
105 minuten

geregisseerd door Albert Band en Mario Sequi
met Gordon Scott, Joseph Cotten en Muriel Franklin

Een militair van de Burgeroorlog keert naar huis terug. Zijn oude vader, die een groot stuk land in Texas bezit, houdt met ijzeren hand toezicht over zijn talrijke zonen. Hij kan het verlies van de Lidstaten niet aanvaarden. Niet heel zijn familie deelt de onbeperkte haat van de vader tegenover de Noorderlingen en sommigen beginnen het steeds moeilijker te krijgen om zijn despotische bevelen uit te voeren. Uiteindelijk ontstaan er ernstige conflicten.

 

Time for Dying A (1969) 485/K7
Verenigde Staten
Western
67 minuten

geregisseerd door Budd Boetticher
met Richard Lapp, Anne Randall en Audie Murphy

Een jonge boerenzoon die handig is met de revolver, besluit dat het tijd wordt om zijn leven rigoreus om te gooien en probeert een leven op te bouwen als premiejager. Tijdens zijn tochten wordt de jongeman bezocht door verschillende helden van het wilde westen. Zo ontmoet hij Judge Roy Bean en Jesse James. De helden uit het verleden geven de jongen adviezen hoe te overleven in het westen.

 

Timber The (2015) 498/K7
Verenigde Staten
Western / Drama
82 minuten

geregisseerd door Anthony O'Brien
met Josh Peck, James Ransone en Elisa Lasowski

In 1898, tijdens de goudkoorts van Klondike, zetten de broers Wyatt en Samuel de achtervolging in op hun gewelddadige vader, een doorgedraaide man die zichzelf flink in de nesten heeft gewerkt en Yukon tot een persoonlijke hel heeft gemaakt. Hij wordt, net als zijn beide achtervolgende zoons, geconfronteerd met de harde wetten van de natuur en gek geworden mannen, in een tijd waarin intense hebzucht, verraad en bloedvergieten de normaalste zaak van de wereld lijken.

 

Trail The (2013) 506/K7
Verenigde Staten
Western / Drama
92 minuten

geregisseerd door William Parker
met Jasmin Jandreau, Tommy Nash en Shannon Brown

Een jonge huisvrouw blijft alleen achter in de bossen na een tragische gebeurtenis langs de Oregon Trail. Ver van huis, wordt ze mentaal, lichamelijk en spiritueel op de proef gesteld en moet ze vechten voor haar leven.

 

The True Story of Jesse James (1957) 404/K6
Verenigde Staten
Western
92 minuten

geregisseerd door Nicholas Ray
met Robert Wagner, Jeffrey Hunter en Hope Lange

Een schets van de laatste achttien jaar in het leven van Jesse James: zijn thuis in Missouri, zijn ervaringen met de Quantrill Raiders, zijn bandietenbestaan samen met zijn broer Frank en de gebroeders Younger, en zijn poging om een vreedzaam bestaan te leiden na een mislukte poging om de bank van Northfield te overvallen.

 

Thunder of Drums A (1961) 414/K6
Verenigde Staten
Western
97 minuten

geregisseerd door Joseph M. Newman
met Richard Boone, George Hamilton en Luana Patten

Hamilton is een jong luitenantje, zoon van een befaamde generaal, dat door commandant Boone niet erg aardig wordt behandeld, tot hij in de strijd met de indianen kan tonen de naam van zijn vader waardig te zijn.

 

The Tall T (1957) 420/K6
Verenigde Staten
Western
78 minuten

geregisseerd door Budd Boetticher
met Randolph Scott, Richard Boone en Maureen O'Sullivan

Omdat hij zijn paard bij een weddenschap heeft verloren, moet Pat Brennan te voet verder reizen. Onderweg kan Pat meereizen met een postkoets, die gehuurd is door een pasgetrouwd koppel. Bij het volgende paardenuitwisselstation wordt de postkoets echter overvallen door een bende outlaws. Deze outlaws vernemen van de doodsbange man dat zijn jonge echtgenote de dochter is van een rijke mijneigenaar en ze ontvoeren haar. Ook de toekomst van Pat is zeer onzeker.

 

Three Violent People (1957) 452/K6
Verenigde Staten
Western
100 minuten

geregisseerd door Rudolph Maté
met Charlton Heston, Anne Baxter en Gilbert Roland

Colt Saunders is een ex-officier van de Zuidelijken, die na het beëindigen van de Amerikaanse Burgeroorlog terugkeert naar zijn 'Bar S Ranch'. Colt krijgt echter met nieuwe uitdagingen te maken. Beauregard 'Cinch' Saunders, Colts éénarmige jongere broer en verstoten zwarte schaap van de familie, is ook teruggekeerd naar de ranch. Zijn verse bruid, de voormalige animeerdame Lorna Hunter uit St. Louis, doet wanhopig haar best om geheimen uit haar verleden voor hem te verbergen. Verder krijgt Colt te maken met een meedogenloos en corrupte lokaal bestuur, dat geleid wordt door commissaris Harrison van de Noordelijken. Harrison stelt alles in het werk om de uitgestrekte 'Bar S Ranch' voor hemzelf op te eisen.

 

They Came to Cordura (1959) 482/K6
Verenigde Staten
Oorlog / Western
123 minuten

geregisseerd door Robert Rossen
met Gary Cooper, Rita Hayworth en Van Heflin

Na de strijd in 1916 tegen Pancho Villa worden vier mannen voorgedragen voor een onderscheiding. Majoor Thomas Thorn (Gary Cooper) die hen aanbeveelt, is zelf geen held, maar eerder een soort filosoof. Hij wordt teruggeroepen naar Cordura en moet een gevangene meenemen. Deze gevangene is Adelaide Geary (Rita Hayworth), die tijdens de strijd vijanden verborgen heeft. Tijdens de reis blijkt echter de ware aard van de vier helden en kan Thorn laten zien dat hij geen lafaard is.

 

Tall Men The (1955) 496/K6
Verenigde Staten
Western
122 minuten

geregisseerd door Raoul Walsh
met Clark Gable, Jane Russell en Robert Ryan

Twee broers, Ben (Clark Gable) en Clint (Cameron Mitchell), nemen deel aan een veetransport van Texas tot Montana .Terwijl ze naar Texas rijden, redden zij Nella (Jane Russell) van de indianen en ze beslist met hen mee te rijden. Ben en Nella worden verliefd, maar Ben is niet ambitieus genoeg voor haar. Nella ontmoet spoedig de baas van de vee-rit wedstrijd. Wie zal ze kiezen? En zullen de broers tot in Montana geraken?

 

Taza, Son of Cochise (1954) 498/K6
Verenigde Staten
Western
79 minuten

geregisseerd door Douglas Sirk
met Rock Hudson, Barbara Rush en Gregg Palmer

Drie jaar na de oorlog met de Apache-Indianen overlijdt stamhoofd Cochise. Zijn oudste zoon Taza wil net als zijn vader vrede met de blanken, maar zijn broer Naiche vertoeft liever op het oorlogspad en sluit een geheim verbond met de geduchte concurrent Geronimo.

 

Tall Man Riding (1955) 499/K6
Verenigde Staten
Western
83 minuten

geregisseerd door Lesley Selander
met Randolph Scott, Dorothy Malone en Peggie Castle

Larry Madden wil wraak nemen op de rancheigenaar Tucker Ordway, omdat Tucker er voor gezorgd heeft dat enige jaren geleden de relatie met zijn dochter Corinna werd verbroken. Larry wil Tuck van zijn grondgebied verwijderen door Tucks claim op zijn landgoed ongeldig te laten verklaren. Corinna gelooft dat Larry schuldig is aan de recente tegenslagen die haar familie is overkomen, maar ze weet niet dat ook de plaatselijke salooneigenaar Cibo Pearlo interesse heeft in haar vaders grondgebied.

 

Tomahawk (1951)

508/K6

Verenigde Staten
Western
82 minuten

geregisseerd door George Sherman
met Van Heflin, Yvonne De Carlo en Rock Hudson

In 1866 wil het Amerikaanse leger een weg en een fort op grondgebied van de Sioux-indianen bouwen, wat echter in strijd is met het verdrag wat de indianen en het leger nog maar pas gesloten hadden. Dit tot woede van soldaat Jim Bridger, die sinds zijn huwelijk met een Cheyenne begrip heeft voor beide kanten van het conflict.

 

Train Robbers, The (1973)

285/K1

Verenigde Staten / Mexico
Western
92 minuten

geregisseerd door Burt Kennedy
met John Wayne, Ann-Margret en Rod Taylor

Mrs. Lowe (Ann-Margret) is de aantrekkelijke weduwe van een gesneuvelde treinrover, die een groot geheim met zich mee draagt. Zij weet waar haar man de buit (een goudschat) van zijn laatste overval heeft verborgen. De antrekkingskracht van het goud is meedogenloos. Zowel Lane (John Wayne) en zijn makkers als de vroegere trawanten van de dode treinrover loeren op de verdwenen buit.

 

Two Mules for Sister Sara (1970)

278/K1

Verenigde Staten / Mexico
Western / Oorlog
116 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Clint Eastwood, Shirley MacLaine en Manuel Fábregas

Revolverheld Hogan (Clint Eastwood) redt een nonnetje, zuster Sara (Shirley MacLaine), uit handen van een stel dronken bandieten. Vervolgens raken zij samen betrokken bij de Mexicaanse vrijheidsstrijd tegen de Fransen.

 

Two Rode Together (1961)

279/K1

Verenigde Staten
Western
109 minuten

geregisseerd door John Ford
met James Stewart, Richard Widmark en Shirley Jones

Het Leger van de V.S. staat onder druk om blanke gevangenen uit handen van de Comanches te redden. De cynische en corrupte Guthrie McCabe wordt overgehaald door een luitenant om de onderhandelingen met de Comanches bij te wonen.

 

Texas Rangers (2001)

287/K1

Verenigde Staten
Avontuur / Western
90 minuten

geregisseerd door Steve Miner
met James Van Der Beek, Rachael Leigh Cook en Dylan McDermott

1875. In Texas is het levensgevaarlijk: Indianen vechten om hun land terug te krijgen, duizenden Mexicanen overspoelen de grens en het grootste tuig maakt er de dienst uit. Eén man pikt de onveiligheid niet langer. Hij richt de Texas Rangers op. Samen met twee ervaren schutters en drie enthousiaste groentjes komt hij meedogenloos in actie tegen alle keiharde criminelen die ze tegenkomen.

 

True Grit (1969) 277/K1

Verenigde Staten
Avontuur / Western
128 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met John Wayne, Glen Campbell en Kim Darby

Als haar vader vermoord wordt heeft ze niets aan de lokale sheriff omdat de dader op Indiaans grondgebied gezocht moet worden. Ze roept de hulp in van Rooster Cogburn, een een-ogige Marshall die zeer hard kan zijn.

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></font></p> <font color="#FFA500" face="Times New Roman" size="6" style="font-size: 13pt; font-weight: 700"> <table cellSpacing="10" cellPadding="0" width="84" border="1" height="40"> <tr> <td align="center" style="font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 10pt; font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif; color:#000" valign="top" height="18" width="24" bgcolor="#FE77B9"> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"> <font face="Times New Roman" size="3" color="#FFFFFF"> <span style="text-decoration: none"><font color="#511989"><a href="T_1.htm"> <span style="text-decoration: none"><font color="#FFFFFF">1</font></span></a></font></span></font></td> <td align="center" style="font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 10pt; font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif; color:#000" valign="top" height="18" width="24"> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"> <font face="Times New Roman" size="3"> <span style="text-decoration: none"><font color="#FFFFFF"><a href="T_2.htm"> <span style="text-decoration: none"><font color="#511989">2</font></span></a></font></span></font></td> </tr> </table> </font> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">&nbsp;</p> <font face="Times New Roman"> </font> </font> <p align="center"> <font color="#FFA500" face="Times New Roman"> <!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><style> body {SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #E6D295; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #E6D295;}</style> <!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html>