Unforgiven The (1960) 432/K6
Verenigde Staten
Western
125 minuten

geregisseerd door John Huston
met Burt Lancaster, Audrey Hepburn en Audie Murphy

Texas, 19de eeuw. Een vreemdeling te paard rijdt een dorpje binnen en ontketent langzaam een kleine oorlog. In het dorpje is er veel kwaad bloed tussen de pioniers en de lokale Kiowa-indianen. De familie Zachary is de bron van alle onrust, omdat hun geadopteerde dochter indiaans bloed blijkt te hebben. De oudste Zachary-zoon heeft een oogje op de dochter en de middelste zoon haat alles wat indiaans is.
 

 

Unforgiven (1992)

288/K1

Verenigde Staten
Western
131 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Morgan Freeman en Gene Hackman

William Munny (Eastwood) is een ex-premiejager, die nog één keer wordt overgehaald om een klus aan te nemen, om zo zijn oude dag door te kunnen komen. Hij wordt ingehuurd om de man te vermoorden die het gezicht van een hoertje heeft opengesneden. Hij krijgt te maken met de keiharde Sherrif (Hackman), die geen premiejagers in zijn stadje tolereert. Munny komt erachter dat het niet meer zo makkelijk is als vroeger om gewetenloos mensen te vermoorden.

 

Ulzana's Raid (1972) 289/K1
Verenigde Staten
Western
105 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Burt Lancaster, Bruce Davison en Joaquin Martinez

Ulzana (Martinez)en enkele handlangers vluchten uit een reservaat met maar één doel: Dood en verderf zaaien onder de blanken. Ze vermoorden geïsoleerd levende boeren met hun gezinnen. Een luitenant (Davison), nogal onervaren, moet er met een compagnie achter aan en krijgt de ervaren scout Lancaster mee. Middels een list tracht de scout Ulzana uit zijn schuilplaats te krijgen.