Violent Men The (1955) 419/K6
Verenigde Staten
Western
96 minuten

geregisseerd door Rudolph Maté
met Glenn Ford, Barbara Stanwyck en Edward G. Robinson

John Parrish, een voormalige officier van de Zuidelijken, wil graag zijn Anchor Ranch verkopen en naar het oosten trekken met zijn verloofde Caroline Vail. Echter, de lage prijs die John wordt geboden door de gehandicapte Lee Wilkenson en zijn ambitieuze vrouw Martha voor de ranch bevalt hem niet en hij blijft om te zien wat erachter zit. Wanneer één van Johns ranchhulpen wordt doodgeschoten, besluit hij om te blijven en te vechten, waarbij hij gebruik kan maken van zijn ervaringen uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Virginian The (1946) 495/K6
Verenigde Staten
Western
90 minuten

geregisseerd door Stuart Gilmore
met Joel McCrea, Brian Donlevy en Sonny Tufts

De aantrekkelijke onderwijzeres Molly Woods uit het oosten arriveert in Medicine Bow. Ze leert daar de twee vrienden Steve Andrews en de cowboy 'The Virginian' kennen. Steve gaat het verkeerde pad op. Hij trekt steeds meer op met Trampas en zijn bende outlaws. The Virginian moet kiezen tussen solidariteit met zijn vriend en zijn plichtsbesef.

 

Vera Cruz (1954) 291/K1
Verenigde Staten
Avontuur / Western
94 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Gary Cooper, Burt Lancaster en Ernest Borgnine

Benjamin Trane en Joe Erin bieden hun services aan aan de hoogste bieders. Moorden, bankovervallen, iemand bevrijden uit de gevangenis, niets gaat ze te ver. Dan krijgen ze de opdracht om hoog bezoek te escorteren door Mexico heen tijdens de revolutie. Wanneer ze ontdekken dat het bezoek veel goud met zich mee neemt, besluiten ze een plan te verzinnen om ze te kunnen beroven.