Yellowstone Kelly (1959) 228/K9
Verenigde Staten
Western
91 minuten

geregisseerd door Gordon Douglas
met Clint Walker, Edd Byrnes en John Russell

Een ruige bonthandelaar heeft een vriendschappelijke relatie met de Sioux waardoor hij in de woestijn kan overleven, maar moet kiezen waar zijn loyaliteit ligt als de indianen het Amerikaanse leger aanvallen.

 

Yearling The (1946) 310/K9
Verenigde Staten
Drama
128 minuten

geregisseerd door Clarence Brown
met Gregory Peck, Jane Wyman en Claude Jarman Jr.

Na de Amerikaanse burgeroorlog vestigt de familie Baxter zich in een kleine boerderij in Florida. Hun kleine zoon Jody droomt ervan om een huisdier te hebben. Wanneer zijn vader op een hert gejaagd heeft, ontfermt Jody zich over diens jong en neemt hem mee naar huis. Maar zijn moeder, die getraumatiseerd is door de dood van haar andere kinderen, wil niet voor het jong zorgen.

 

Yellow Sky (1948) 331/K9
Verenigde Staten
Western
98 minuten

geregisseerd door William A. Wellman
met Gregory Peck, Anne Baxter en Richard Widmark

Een bende onder leiding van James 'Stretch' Dawson vlucht na een bankoverval door de woestijn om aan hun achtervolgers te ontkomen. Nadat ze de barre tocht door deze woestijn overleefd hebben, stranden ze in het verlaten gouddelverstadje Yellow Sky. Aan de rand van Yellow Sky leven nog een oude man met zijn kleindochter Constance Mae 'Mike'. Bendelid Dude vermoedt dat er nog goud in de bergen moet zijn en wil de oude man en Constance onder druk zetten voor meer informatie. Dude komt daarmee in aanvaring met Stretch, die inmiddels verliefd geworden is op Constance. Dude weet zijn kameraden te overtuigen en een bloedige confrontatie met Stretch, de grootvader en Constance lijkt onvermijdelijk.

 

Yellow Rock (2011) 423/K7
Verenigde Staten
Western
89 minuten

geregisseerd door Nick Vallelonga
met Michael Biehn, James Russo en Lenore Andriel

Vijf mannen rijden het griezelige stadje Yellow Rock in, in de hoop een familielid en diens verloren zoon te redden. De leider Max Dietrich huurt Tom Hanner in om hen te begeleiden door het grondgebied van de Black Paw Tribe voor de zoektocht. Hanner stemt in, op voorwaarde dat zij toestemming krijgen van de stam. Die krijgen ze met behulp van dokter Sarah Taylor, die goede banden heeft met de indianen.

 

Young Guns (1988) 442/K7
Verenigde Staten
Western / Actie
103 minuten

geregisseerd door Christopher Cain
met Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Lou Diamond Phillips

John Tunstall haalt uitschot van de straat om deze een tweede kans te geven. Hij leert ze lezen, schrijven en zich aan te passen. Hier tegenover staat dan dat ze voor hem moeten werken op zijn ranch. Tunstall bezit een groot stuk grond en concurreert met ene Murphy in het handelen van vee. Op een dag wordt Tunstall neergeschoten door Murphy's mannen. De jonge werklieden van Tunstall zijn uit op wraak, en worden deputy sheriffs. Ze houden zich alleen niet lang aan de wet en vermoorden de moordenaars van Tunstall. Dit is tegen de wet en zo worden ze vogelvrij verklaard.

 

Young Guns II (1990) 441/K7
Verenigde Staten
Actie / Western
104 minuten

geregisseerd door Geoff Murphy
met Emilio Estevez, Christian Slater en Kiefer Sutherland

Samen met zijn oude makkers Doc en Chavez en drie nieuwe kompanen gaat Billy The Kid weer op pad. De tijden zijn echter veranderd en de boeren en grootgrondbezitters laten de macht van het geld spreken en trachten hun economische positie te bestendigen door schijnbaar fatsoen en politieke invloed. In dat wereldbeeld is er geen plaats voor avonturiers zoals Billy The Kid en zijn Regulatorbende. De boeren ervaren de onberekenbare vrijbuiters als een bedreiging en huren Pat Garett in om hen uit te schakelen. Emotieloos, koel en alleen voor het geld gaat Garett achter de bende aan, richting Nieuw-Mexico.

 

Young Billy Young (1969) 492/K7
Verenigde Staten
Western
89 minuten

geregisseerd door Burt Kennedy
met Robert Mitchum, Angie Dickinson en David Carradine

Ben Kane, een vredelievende man, accepteert een baan als deputy marshal in een stadje genaamd Lords. Kane is geen wetman, maar hij accepteert de ster omdat hij nog wraak moet nemen op Frank Boone. Als hij eenmaal begonnen is met zijn baan, krijgt hij nog eens te maken met een slimme scherpschutter genaamd Billy Young en saloondanseres Lily.